top of page

Interior decor

thurzo_utca-01483.jpg

Felicita

BUDAPEST, XII. 

A Felicita étterem autentikus olasz ízekkel és minőségi alapanyagokkal dolgozik. A cél egy kellően eklektikus mid-century stílusú enteriőr létherozása volt, és egy nagyon otthonos hangulat megteremtése. A dekor tervezésénél végig azt éreztem, mintha csak a helyükre tenném a dolgokat, mert az elejétől fogva egyérteémű volt az irány. Nem volt helye semmilyen mesterkét elemnek, vagy "kitalált" részletnek. Minden alárendelődött annak az érzésnek, amit a tér keltett bennem. A hatalmas ablakokon beáradó fény függesztett növényeket, a zöld márványasztalok pedig komplementer színeket hívtak meg, a csodás fali fa panelekre pedig öröm volt egyedi grafikákat függeszteni. A minőségi bútorzat és az URBA által tervezett betsőépítészeti elemek tökéletes alapot adtak a vintage, stilnovo tárgyaknak, és a rézből készült kiegészítőnek. Finom volatvezetésű, formazetvezett lámpákkal és légies textúrákkal összességében sikerült azt a hatást elérni mintha az étterem minig is itt lett volna. 

szep-28-02 308.jpg

The Acai Spot

BUDAPEST, XII. 

Az Acai Spot superfood bar friss alapanyagokkal, gyömölcsökkel és egészséges brunch opciókkal egy vadregényes környezetben volt csak elképzelhető a számomra. Az egzotikus alapanyagok mentén egy olyan elképzelt világot teremtettünk, ami a Hegyvidék Bevásárlóközpont földszintjén oázisként nyúlik ki egészen a főbejáratig. A lila brandszín a növényzetben, az egyedi kerámiatárgyakban és számos kiegészítőben visszaköszön, és a szintén kötelező elemként szereplő fűzöldet a buja növényzettel és színes tapétával hívtuk meg. Az URBA által tervezett belsőépítészeti térben szelíd pasztellek és a vibráló mályva, a természetes fa-, és földszínek kiegészítéséül mintás szöveteket, és bambusz kiegészítőket választottam. A dzsungel hangulatot és a bevásárlőközponttól való vizuális leválást terebélyes pálmák, függővönyények és orcideákkal beültetett florárium biztosítja. A koncepció megalkotásának első órájában kerámia papagályok repkedtek lelki szeim előtt, akik most a csemegepulton találtak otthonra. A fakockás menütábla is kedvesen de akkurátusan mutatja az aktuális kínálatot. 

IMG_9338.jpg

DaRose

BÉCS, Walcherstraße

A Darose a komoly fény-, és hangtechnikának köszönhetően nappal étterem, és éjjel bárként működik Bécs egyik üzleti negydében. Ennek megfelelően a dekort úgy kellett kitalálni, hogy nappal kellemes hangulatot biztosítson, de éjjel ne zavarja a bulizó közönséget. Az épület szinte brutalista vonalai diktálták azt a modern-kortárs enteriőrt, és berendezést amit a Socially megálmodott. Ennek kiegészítéséül olyan rácsos, textúrált anyagokat választottam, amik enyhén az indusztriálisba hajló, de formájukban szelíd és játékos hatást keltenek. A lámpák hajlított formái, az üveg és a fém kölcsönhatása szépen játszott a fényekkel és a növényekkel kiegészülve puhította a teret és megtöltötte élettel. A fényviszonyok miatt számos színezett, szárított növénnyel és airplant-el dolgoztam, az ablakokhoz viszont gyögyörű banánfa, pálma és bonsai került. Az étterem falait egyedi tapéta díszíti a tulajdonosok, David Alaba és huga Rose May Alaba portéival, amelynek színeiből mazsoláztam ki a kisebb berendezési tárgyak árnyalaitai. A tér funkciója miatt számos, tipikusan étteremdekor elem, pl: díszpárna, padlóváza, térelválasztó elem lemaradt, de a falidekor és a polcdekor és a helyi világítótestek ezeket tökéletesen pótolják. A mosdókba különleges kiegészítőket, és pipere eszközöket, valamint higiéniai termékeket szereztem be, amit létfontosságúnak éreztem. 

bottom of page